Emberek

Kirabolták a Michelin-csillagos étterem borospincéjét

Szerző: Gusto
2018/02/07   |   18:39

Betörtek az Annecy közében található Pere Bise (Bise apó) fogadóba, és elvitték a márkás borokat.

A bűncselekményt két nappal azután követték el, hogy az étterem megkapta a két Michelin-csillagot.

"Százötven és kétszáz között mozog az ellopott palackok száma. Az egész családi kincsünk odavan, a Bise család generációkon át gyűjtötte és érlelte a borokat" - erősítette meg a helyi sajtó hírét Jean Sulpice séf, aki a Gault&Millau 2018-as éttermi kalauzában a "legjobb szakács" címet kapta.

A legjobb borok között a Chateau d'Yque, Pétrus, Margaux, Mouton Rothschild, Cheval Blanc márkából 1952-es, 1954-es és 1956-os évjáratúak is voltak, valamint burgundiai borritkaságok - mondta el a séf, aki szerint a vendégek pont ezekért a különlegességekért látogatták a fogadót.

Jean és Magali SulpiceJean és Magali Sulpice

A kár felbecsülhetetlen - mondta Jean Sulpice, aki tavaly vette át feleségével a százéves létesítményt.

A betörők a megfigyelőkamerák, a páncélajtó és a kapunyitó kód ellenére hatoltak be a pincébe hajnali négy órakor.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
A japán whiskyt nem lehet eléggé csodálni
Pláne, ha úgy hívják, Nikka.... Tovább »
Hihetetlen összegért kelt el egy darab fehér szarvasgomba
Az aukció jótékony célokat szolgál.... Tovább »
Azért egy krémsajt mégsem lehet műalkotás
De az egyik cég beperelte a másikat.... Tovább »
Legolvasottabb
Gazdag aromája van a 2000 éves bornak
Vizsgálják, hogy milyen összetevői vannak az italnak.... Tovább »
A japán whiskyt nem lehet eléggé csodálni
Pláne, ha úgy hívják, Nikka.... Tovább »
Hihetetlen összegért kelt el egy darab fehér szarvasgomba
Az aukció jótékony célokat szolgál.... Tovább »
Azért egy krémsajt mégsem lehet műalkotás
De az egyik cég beperelte a másikat.... Tovább »
Olvasósarok