Gourmet

Vége a homárok értelmetlen szenvedésének

Szerző: Gusto
2018/01/10   |   20:02

Tilos lesz ezentúl elkábítás nélkül a forró vízbe dobni az élő homárokat Svájcban, ahol szerdán fogadta el a helyi kormány az állatvédelmi törvények módosításait.

"Az élő rákféléket, köztük a homárt, tilos ezentúl jégen vagy jeges vízben szállítani. A vízben élő fajokat mindig a természetes környezetükben kell tartani. A rákféléket ezentúl kötelező elkábítani, mielőtt megölik őket" - mondja ki az új szabályozás, amely márciusban lép életbe.

Nem csupán a svájciak igyekeznek megóvni a homárokat az állatvédők által kegyetlen konyhai bánásmódnak nevezett gyakorlattól.

A szomszédos Olaszország legfelsőbb bírósága tavaly júniusban döntött arról, hogy a homárokat tilos jégen tartani az éttermekben, mert a gyakorlat értelmetlen szenvedést okoz az állatoknak, mielőtt megölnék őket.

AJÁNLOTT CIKK A TÉMÁBAN

Marhavér és homársikoly – az állati elmúlás kis kalauza

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
Megtaláltuk a legjobb magyar rozépezsgőt
Ez az első tokaji rozépezsgő.... Tovább »
Ha csak egy magyar pezsgőt választhatnék 2017-ből
Három palackkal vehetek belőle egy jó champagne áráért.... Tovább »
A legemlékezetesebb borok, amiket 2017-ben kóstoltam
Tényleg mély nyomot hagytak bennem.... Tovább »
Legolvasottabb
Megtaláltuk a legjobb magyar rozépezsgőt
Ez az első tokaji rozépezsgő.... Tovább »
Ha csak egy magyar pezsgőt választhatnék 2017-ből
Három palackkal vehetek belőle egy jó champagne áráért.... Tovább »
A legemlékezetesebb borok, amiket 2017-ben kóstoltam
Tényleg mély nyomot hagytak bennem.... Tovább »
Olvasósarok