Gourmet

Sauska éttermet nyit

Bicsár Attila modern magyar konyhát ígér
Szerző: Gusto
2017/06/17   |   16:57

Villány meghatározó pincészete, a Sauska hamarosan éttermet nyit a borászat épületében.

Bicsár Attila kreatív séf helyi kollégáival, Forgó Endrével és Fetter Tamással modern magyar konyhát ígér nemzetközi árnyalatokkal, családias stílusban.

Sauska pincészetSauska pincészet

“Csodálatos érzés ilyen közvetlen közelségben létezni a természettel. A konyhából bármerre nézek, harsogó zöld, kék ég, szabadság vesznek körül. Ehhez társul az a kozmopolita, állandóan kísérletező szemlélet, ami az itteni borászok munkáját jellemzi. Az utazásaim során rengeteg olyan inspiráció ér, amit szeretnék megmutatni az itteni menüben úgy, hogy attól még a mi  ismerős magyar konyhánk maradjon.

Bicsár Attila kreatív séfBicsár Attila kreatív séf

Felszabadult falusi gourmet, világkonyha színekkel” - fogalmazott a séf, aki a budapesti Alabárdos étterem után evezett nemzetközi vizekre, hogy most visszatérve részt vegyen az étterem létrehozásában.

A borlapon a pincészet és tokaji társborászata valamennyi elérhető évjátata szerepel majd, ősztől tematikus vacsorákat is terveznek a szezonalitás jegyében, alkalmanként külföldi szőlész-borász barátaik bevonásával.

Alakul a menü: csülökpörkölt rilette kovászos uborkávalAlakul a menü: csülökpörkölt rilette kovászos uborkával

A 48-as helyrajzi szám alatt található 48 férőhelyes étterem tavasztól őszig a környező dűlők által körülölelt tágas panorámaterasszal is várja a vendégeket.

Úgy tudjuk, az étterem nyitását június végére tervezik.

Legolvasottabb
A 10 legemlékezetesebb bor, amit 2016-ban ittam
Szakíróként inni, az az élmény. ... Tovább »
Magyar bor még sosem kapott 99 pontot. Most igen!
Szepsy István a világ tetején.... Tovább »
Ezek a legnagyobb magyar borok a szakírók szerint
A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre Super 12 elnevezés... Tovább »
Hernyák Tomitól tanulhatnánk jófejséget
Magyar borászok között sosem találkoztam ilyen nemes gesztussal.... Tovább »
Megvan Magyarország tíz legjobb étterme
Kiosztották az Év Étterme díjat.... Tovább »
Legolvasottabb
A 10 legemlékezetesebb bor, amit 2016-ban ittam
Szakíróként inni, az az élmény. ... Tovább »
Magyar bor még sosem kapott 99 pontot. Most igen!
Szepsy István a világ tetején.... Tovább »
Ezek a legnagyobb magyar borok a szakírók szerint
A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre Super 12 elnevezés... Tovább »
Hernyák Tomitól tanulhatnánk jófejséget
Magyar borászok között sosem találkoztam ilyen nemes gesztussal.... Tovább »
Megvan Magyarország tíz legjobb étterme
Kiosztották az Év Étterme díjat.... Tovább »
Olvasósarok