Gourmet

Sauska éttermet nyit

Bicsár Attila modern magyar konyhát ígér
Szerző: Gusto
2017/06/17   |   16:57

Villány meghatározó pincészete, a Sauska hamarosan éttermet nyit a borászat épületében.

Bicsár Attila kreatív séf helyi kollégáival, Forgó Endrével és Fetter Tamással modern magyar konyhát ígér nemzetközi árnyalatokkal, családias stílusban.

Sauska pincészetSauska pincészet

“Csodálatos érzés ilyen közvetlen közelségben létezni a természettel. A konyhából bármerre nézek, harsogó zöld, kék ég, szabadság vesznek körül. Ehhez társul az a kozmopolita, állandóan kísérletező szemlélet, ami az itteni borászok munkáját jellemzi. Az utazásaim során rengeteg olyan inspiráció ér, amit szeretnék megmutatni az itteni menüben úgy, hogy attól még a mi  ismerős magyar konyhánk maradjon.

Bicsár Attila kreatív séfBicsár Attila kreatív séf

Felszabadult falusi gourmet, világkonyha színekkel” - fogalmazott a séf, aki a budapesti Alabárdos étterem után evezett nemzetközi vizekre, hogy most visszatérve részt vegyen az étterem létrehozásában.

A borlapon a pincészet és tokaji társborászata valamennyi elérhető évjátata szerepel majd, ősztől tematikus vacsorákat is terveznek a szezonalitás jegyében, alkalmanként külföldi szőlész-borász barátaik bevonásával.

Alakul a menü: csülökpörkölt rilette kovászos uborkávalAlakul a menü: csülökpörkölt rilette kovászos uborkával

A 48-as helyrajzi szám alatt található 48 férőhelyes étterem tavasztól őszig a környező dűlők által körülölelt tágas panorámaterasszal is várja a vendégeket.

Úgy tudjuk, az étterem nyitását június végére tervezik.

Legolvasottabb
Megvan az idei Borászok Borásza díj győztese
A Jövő Borásza és a Borászok Barátja is.... Tovább »
Pörkölt diszkófényben
Két hete nyitott az Arany Tacskó bistro.... Tovább »
Nagyon megújultak a Gere-borok
A címkéken túl a borstruktúra is megváltozott.... Tovább »
Bezár a Tanti is, végleg
Már nem az a kérdés, miért veszítette el a Michelin-csillagot.... Tovább »
Legolvasottabb
Megvan az idei Borászok Borásza díj győztese
A Jövő Borásza és a Borászok Barátja is.... Tovább »
Pörkölt diszkófényben
Két hete nyitott az Arany Tacskó bistro.... Tovább »
Nagyon megújultak a Gere-borok
A címkéken túl a borstruktúra is megváltozott.... Tovább »
Bezár a Tanti is, végleg
Már nem az a kérdés, miért veszítette el a Michelin-csillagot.... Tovább »
Olvasósarok