Kultúra

Tyúktojásokon kotlott egy férfi, és sikerrel járt

Szerző: Gusto
2017/04/21   |   13:58

Három hét kotlás után kilenc tyúktojást költött ki Abraham Poincheval francia művész.

A projekt március végén kezdődött, amikor a művész tyúkanyót utánozva saját testének melegével kezdett mintegy tíz tojás kiköltésébe Párizsban, a Palais de Tokyo modern művészeti múzeum üveg viváriumában.

Akkor úgy becsülték, 21-26 napig kell kotlania a tojásokon, hogy kikeljenek. Az elsőnek kedden repedt meg a héja, csütörtökre további nyolc csibe is kikelt, úton vannak egy tanyára - közölte a múzeum szóvivője.

Abraham Poincheval kotlás közbenAbraham Poincheval kotlás közben

A 44 éves Poincheval egy széken ült, a tyúktojásokat egy tárolóedényben rögzítették a szék alá. Azzal számolt, hogy bélelt, vastag takaróval beborított testének melege a megfelelő hőmérsékletet fogja szolgáltatni közvetlenül a tojások fölött.

Táplálkozását is úgy alakította, hogy olyan ételeket - például gyömbért - fogyasszon, amelyek emelik a testhőmérsékletet.

(forrás: MTI)

Legolvasottabb
A 10 legemlékezetesebb bor, amit 2016-ban ittam
Szakíróként inni, az az élmény. ... Tovább »
Hernyák Tomitól tanulhatnánk jófejséget
Magyar borászok között sosem találkoztam ilyen nemes gesztussal.... Tovább »
Ezek a legnagyobb magyar borok a szakírók szerint
A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre Super 12 elnevezés... Tovább »
Megvan Magyarország tíz legjobb étterme
Kiosztották az Év Étterme díjat.... Tovább »
Legolvasottabb
A 10 legemlékezetesebb bor, amit 2016-ban ittam
Szakíróként inni, az az élmény. ... Tovább »
Hernyák Tomitól tanulhatnánk jófejséget
Magyar borászok között sosem találkoztam ilyen nemes gesztussal.... Tovább »
Ezek a legnagyobb magyar borok a szakírók szerint
A 2016 áprilisában megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre Super 12 elnevezés... Tovább »
Megvan Magyarország tíz legjobb étterme
Kiosztották az Év Étterme díjat.... Tovább »
Olvasósarok