Emberek

Hernyák Tomitól tanulhatnánk jófejséget

Hernyák Tomi (fotó: Hernyák Tomi Facebook)
Szerző: Kling József
2017/02/15   |   14:50

Február 19-ig még lehet szavazni a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeire. Hernyák Tomit is jelölték, aki momentán épp Champagne-ban metszi a szőlőt. A Facebookon üzent az ismerőseinek. Neki már az is öröm és szakmai elismerés, hogy jelölték. Ő mégis arra kér mindenkit, szavazzon inkább villányi kollégájára, Kiss Gáborra.

Magyar borászok között sosem találkoztam ilyen nemes gesztussal. Úgy látszik, felnőtt egy generáció, aki már képes túllépni a saját érdekein. Aki képes kifejezésre juttatni, hogy sikeresnek lenni nem azt jelenti, hogy letiporjuk a másikat, hanem hogy közösen teremtünk valami értéket a saját műfajunkon belül. De jó lenne, ha egyszer így működne az egész ország!

Ezt írja Hernyák Tomi a Facebookján:

"Szeretném, ha a helyére kerülne a világ és ha jó helyre kerülne ez a díj is. Ezért kérlek benneteket, hogy adjátok le a szavazatotokat Kiss Gábor villányi borász kollégámra! Mert bár a facebookon nem Ő a legaktívabb jelölt és lehet, hogy nem neki a legnagyobb a rajongótábora, a szőlői mégis valahogy mindig rendezettek, a borai kivételesek és szorgalma, kitartása példaértékű.

Önerőből, egy generáció alatt hozta létre a birtokát, amelyet nagy becsben tart és tartok én is. Folyamatosan képezi magát, külföldön és belföldön egyaránt és mindeközben még ideje van apaként is helytállni. 

Nekem is van még mit tanulnom tőle. Szerintem közülünk Ő érdemli meg legjobban ezt a szakmai kitüntetést. Szavazzatok a “Kicsire" még a hét végéig, én már megtettem! Voksolni az alábbi linken tudtok."

Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Legolvasottabb
Gusto13 néven nyit újra a veszprémi Chianti étterem
Új név, új arculat, új stílus, új konyha.... Tovább »
Radikálisan megváltoztatná a hazai pezsgőpiacot
Itt az új magyar pezsgő, amit nem értékesítenek az ünnepek alatt.... Tovább »
Megvan az év borásza
Először nyert borász a Mátrai borvidékről. ... Tovább »
Íme a kemény sajtok királya
A parmezán egy csoda!... Tovább »
Olvasósarok